Foto: Marco Krojak

Artikler om Berlin skrevet til danske medier

De seneste øverst

Interview med Lene, som i foråret 1992 opsagde sin etværelses i København Nordvest og tog til Berlin for at starte livet som bz’er. Hun fortæller om dagliglivet og de jævnlige konflikter, der udspiller sig mellem stærke boligspekulantlobbyer og en spraglende, uregerlig modstand fra neden.

Se hele artiklen her

 

Beretning fra Berlin: »Panserne, panserne, panserne er her!«

»De fik lynhurtigt åbnet dørene også til vores hus, og så væltede panserne ind og op i trappeopgangene«. Læs her, hvordan en aktivist har oplevet det, han kalder en »belejring« af det husprojekt i Berlin, hvor han bor. Rigaer Strasse 94 har været omdrejningspunkt for razziaer og en ulovlig ransagning, der både har skabt reaktioner som natlige bilafbrændinger i byen, men også en spontan og bred solidaritetsbevægelse.

Se hele artiklen her

Lene var bz’er i Berlin efter murens fald: Byen sælger sig på multikultur, men tilintetgør fristeder.

»Som 22-årig sommeren 1991 tog jeg toget alene fra Københavns Hovedbanegård til Berlin – fast besluttet på at komme i kontakt med det østberlinske bz-miljø,« skriver den tidligere bz’er Lene Tymoshenko. Det lykkedes. 25 år senere bor hun stadig i byen og giver her et førstehåndsindblik i bz-miljøets udvikling siden murens fald og den stadig mere aggressive gentrificering.

Se hele artiklen her

Foto: Marko Krojac.

Her er Lene Tymoshenko oversigt over den berlinske bz-bevægelseses historie. 

Hun har boet i bydelen Friedrichshain i det tidlige Østberlin siden 1992, hvor hun blev en del af byens tidlige bz-bevægelse. I dag driver hun one-women firmaet

 »Berlin på Vrangen«

Få indblik i Berlins bz-bevægelse fra 1970’erne til i dag. Bz opstod i kølvandet af 68-bevægelsen og blomstrede igen efter genforeningen. I dag bruges bz mere som protestform blandt foreksempel migranter, flygtninge og pensionister.

Se hele artiklen her

 

Bz-erne er kommet på museum.

I virkeligheden hedder han Marc Schneider og er født i Heidelberg, Tyskland.

I 1990’erne var han en del af den bz-bevægelse i Berlin, der blomstrede op særligt efter murens fald.

Modkraft møder ham på et mindre galleri i Berlinbydelen Friedrichshain, hvor et udvalg af Marko Krojac’ fotos fra 1990’erne hænger på væggen.

Se hele artiklen her